Okénko do kuchyně 255.

25. února 2020 v 6:00 | Libby |  Něco z kuchyně

Dnes máme k obědu vývar s tarhoňou ...

Dnes se nevaří, dojídáme zbytky.
Zelenina a sekaná z obložené mísy, co zbyla z nedělního posezení s návštěvou.
Brambory z předešlého dne, opečené jsou ještě lepší, než čerstvé Mrkající

Druhá varianta, vaječná omeleta, taky ze zbylých bramborMrkající

Bábovka je čerstvá a s mákemSmějící se

Jednou mě tak napadlo, dát do bábovky místo kakaa mák,
všem nám to chutnalo a dělám to tak už snad 30let.
Jednou jsem si bábovku vzala do práce na svačinu a kolegyně mi říká:
"Nejez to máš to plesnivé!"
Docela jsme se tomu nasmáli.
Když jsem ji řekla, že je to mák, prý to taky zkusí.
Po čase jsem se jí ptala, jak jim bábovka chutnala.
"Jo, byla dobrá, ale manžel říkal, že tam ten mák moc křupe ..."
Ona mák nepomlelaSmějící se
Tak jsme se zasmáli všichni znovu,
byla starší než já, tak mě nenapadlo, že ji musím říkat, aby mák pomlelaSmějící se

Príma úterý
a děkuju všem, kdo nakoukli do okénkaSmějící se

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 25. února 2020 v 6:04 | Reagovat

Tak dnes bych přišla:-)Mám běhání po doktorech.Bude tady taky něco,co dům dá...
Přeji krásný den,tady pořád prší:-)

2 dasa dasa | E-mail | 25. února 2020 v 6:05 | Reagovat

Libuško, dobrůtky na talíři. A představ si, že já mám recept (nebo měla jsem a pekla jsem) opravdu buchtu z nemletého máku a bylo to vynikající. Vůbec to nevadí.

3 Růža Růža | E-mail | Web | 25. února 2020 v 6:07 | Reagovat

Jsme s mužem sami, takže se nám dost často stává, že dojídáme jídlo z předešlého dne. Omeletu z brambor máme rádi. :-) Bábovka s mákem je dobrý nápad. :-)
Měj krásný den. :-)

4 bavi-mne-to bavi-mne-to | Web | 25. února 2020 v 7:20 | Reagovat

Taky míváme někdy tzv. zbytkový oběd.
Makovou bábovku dělávala moje mamka z kynutého těsta. Měla jsem ji moc ráda.
Já jsem ji snad ještě nepekla,protože moji rodinní příslušníci mák nemají rádi- nevím proč :-( .
Hezký den!
Hanka :-)

5 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 25. února 2020 v 8:40 | Reagovat

Díky, Zasmála jsem se také. Nepomletý mák do pečiva by mne teda nenapadlo.

6 Alča Alča | 25. února 2020 v 9:49 | Reagovat

Pochutnala bych si :-P mám ráda opečené brambory nebo bramborové knedlíky :-) nemletý mák mi pobavil :-D dělám kynutou bábovku s mákem nebo závin, ale bábovku máme raději klasiku ;-) měj prima den :-)

7 věrka věrka | 25. února 2020 v 10:39 | Reagovat

Taky bych si pochutnala, já tyhle zbytkové dny mám ráda, nemusí se vymýšlet co vařit a nakonec se z jednoho jídla stanou třeba dvě úplně jiná. Já mám dneska zbytek květákové polévky a ze zbylých brambor taky opečánky a k tomu smažený květák, já ho mám tentokrát obalený v těstíčku bez strouhanky. Opět jsem pekla bramborovou křehkou buchtu na plech se zbytkem jablek, co mě minule zbyly. Dneska jsem koupila pěkný libový bůček, tak mám ještě zbytek zelí v lednici a včera jsem ze zbytku brambor uvařila špalíčky, tak bude zase něco dobrého, co můžu teplé i studené. No takhle já to různě pytlíkuju, aby byly změny. Měj se hezky. :-)

8 supice supice | E-mail | Web | 25. února 2020 v 13:22 | Reagovat

No já myslím někdy dojdu na besedu:)))))))

9 Signora Signora | Web | 25. února 2020 v 13:32 | Reagovat

U nás se taky dojídají zbytky, nerada plýtvám a pokud jde něco zužitkovat, tak to použiju. :-D
Navíc jsem se stále nenaučila a nenaučím vařit jen pro dva, takže zbytky jsou většinou pokaždé.
Bábovka vypadá báječně. Já občas dělávám kynutou, plněnou makovou nádivkou. :-)

10 Libby Libby | E-mail | Web | 29. února 2020 v 8:11 | Reagovat

Děkuju všem za komentáře :-)

11 Intuice Intuice | E-mail | Web | 29. února 2020 v 17:38 | Reagovat

Bábovka krásná, prostě jako od babičky! S mákem nedělám, ale jen makovou jsem dělala. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama